gradinita_MagicKids_heade_2017Slide thumbnail

 

Misiunea echipei MagicKids este de a descoperi si promova potentialul nativ al fiecarui copil.
Consideram ca fiecare copil este unic si are propriile sale nevoi, de aceea venim in intampinarea fiecaruia, stimulandu-l sa-si dezvolte talentele si aptitudinile.

Cine suntem
Gradinita MagicKids este o gradinita privata cu program prelungit, cu predare in romana, autorizata de ARACIP ( Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar ), institutie  publica de interes national aflata in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice, prin Hotararea nr 6/28.08.2015 si functioneaza in baza Ordinului emis de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice nr 5717/12.11.2015

Amplasata intr-un cartier linistit din Orasul Zalau, in Sarmas, foarte aprope insa de centrul orasului, Gradinita Zalau – MagicKids functioneaza intr-o cladire special amenajata pentru gradinita si afterschool. Camerele sunt spatioase si luminoase dotate cu mobilier ergonomic special pentru copii cu varste intre 1 si 6 ani. Dotarile gradinitei sunt special facute sa asigure confortul maxim si siguranta copilului dumneavoastra.

Grupele au activitati diferentiate pe categorii de varsta. Parintii sunt instiintati periodic de evolutia copiilor lor, de nivelul cunostintelor dobandite si de abilitatile lor in diversele activitati care se desfasoara in cadrul gradinitei.

La aceasta varsta specifica este invatarea prin experienta: sa faca, sa atinga, sa manevreze, sa incerce, astfel incat legatura intre invatare-dezvoltare este foarte stransa. Copilul este implicat cu toate simturile si cu emotiile lui in ceea ce face. El invata si prin imitare, descoperire, observatie. Actioneaza si simte mediul, il descopera, il cunoaste, astfel invata despre tot ceea ce este in jurul sau, despre sine si despre altii. Intregul proces de invatare se desfasoara sub forma de joaca si activitati interesante si captivante. In acest fel, practic ei invata tot timpul. Sistemul de asimilarea al cunostintelor se bazeaza in principal pe urmatoarele actiuni:

• joaca cu jucarii,
• joaca cu jocuri de rol,
• jocuri colective si pe grupe,
• joc liber de socializare
• Asculta povesti si basme
• Asculta muzica si danseaza
• Activitati de creatie artistice
• Jocuri de dezvoltarea senzatiilor si perceptiilor
• Jocuri de descoperirea corpului si a igienei

 

 

In felul acesta copilul percepe mediul gradinitei ca unul prietenos, unde se simte bine si descopera o multime de lucruri noi. El invata intr-un mediu stimulativ si antrenant. Nu se plictiseste dar nici nu se simte obosit de “atat invatat”. De asemenea rutinele zilnice si respectarea programului fac parte din instruirea zilnica. Il ajuta sa fie organizat, sa respecte timpul si il invata sa se incadreze in timp.

Comunicarea este esentiala. Copiii au nevoie sa exprime tot ceea ce traiesc dar au nevoie intai sa invete cum sa faca acest lucru. Noi ii invatam si ii incurajam sa se deschida si sa comunice, sa spuna fara teama sau rezerve ceea ce gandesc, ce idei au, ce-si doresc, sa intervina in discutii spunandu-si punctul de vedere fara a jigni sau critica, sa intrebe cand nu au inteles sau nu stiu cum sa procedeze. Tot prin dezvoltarea comunicarii copiii inteleg despre sine ca sunt importanti, ca sunt ascultati si cei din jurul lor le dau atentia necesara. Ei capata incredere in sine si in ceilalti.

 

De ce sa alegi Gradinita MagicKids?

• locatie centrala
• un mediu fericit si sigur
• material educational de cea mai buna calitate
• personal tanar, entuziast, cu vocatie didactica si pasionat de munca cu copiii
• activitati stimulative
• intalniri regulate cu parintii
• mese gatite in bucataria proprie
• program scurt sau prelungit
• curte exterioara
• gradinita functioneaza si pe perioada de vara
• asistenta medicala

 

Facilitati

Sali de clasa

Gradinita dispune de un numar de 4 sali de clasa spatioase si luminoase dotate cu mobilier special pentru copii atat pentru activitatile educative cat si pentru odihna. Salile sunt situate la parterul si etajul I al cladirii, pe fiecare nivel existand cate un grup sanitar dotat cu mobilier adecvat pentru copii si unul separat pentru personalul gradinitei. Primirea copiilor se face intr-o zona special amenajata foarte generoasa cu dulapioare dedicate fiecarui copil in parte in care isi vor tine lucrurile personale.

Bucatarie proprie si sala de mese

Masa face parte integranta a dezvoltarii si socializarii copiilor. Consideam ca masa reprezinta un moment educativ care ajuta la dezvoltarea sociala a copiilor, motiv pentru care cadrele didactice sunt alaturi si mananca impreuna cu copiii asigurandu-le acestora deprinderi sanatoase si bune maniere inca de mici.

Exista 2 mese principale si 2 gustari zilnice: micul dejun, gustare fructe/legume, pranzul si gustarea de dupa amiaza.

Meniul a fost ales in urma unei analize foarte amanuntite impreuna cu medicul pediatru colaborator. Meniurile sunt imbunatatite periodic, respectand principiile nutritionale necesare pentru o crestere si dezvoltare armonioasa a copilului. Fructele si legumele sunt o parte importanta din meniu, in fiecare zi, astfel copii vor avea acces la mancare bogata in nutrienti si vitamine, fiind educati de mici sa prefere gustarile sanatoase.

Parintii sunt rugati sa furnizeze o lista cu mancarurile nepermise fiecarui copil.

Curte exterioara

Spatiul exterior generos al cladirii a fost amenajat pentru petrecerea timpului liber in mod cat mai placut . Astfel copiii au la dispozitie atat o zona pavata pentru jocuri colective cat si o zona inierbata unde au fost amplasate leagane si topogane precum si o gropita de nisip. Desfasurarea activitatilor in aer liber se face exclusiv sub supravegherea personalului didactic din gradinita.

Sala se sport

Dorim ca in gradinita noastra toti copiii sa faca miscare. Mediul si modul de viata actual au condus treptat la diminuarea miscarii spontane, copiii traind o buna parte din timp inchis in camere mici, lipsite de spatii corespunzatoare de joaca si plimbare.

Gimnastica presupune o gama larga de manevre, tehnici, procedee si pozitionari ce pot influenta statica si dinamica corecta, care contribuie la formarea deprinderilor, la dezvoltarea armonioasa, dar si la calirea organismului si intarirea sanatatii. Forma si continutul xercitiilor vor fi adaptate in functie de varsta, grad de dezvoltare si alte caracteristici.

Copiii vor avea saptamanal ore de sport, plecand de la miscarile naturale de baza: mers, alergare, sarituri, aruncare, prindere, catarare etc puse in practica prin joc Ne dorim sa transformam sportul intr-un obicei si incepand chiar din gradinita sa le oferim copiilor nostri un „dar minunat” pentru toata viata, pe langa un corp armonios dezvoltat si un organism sanatos vin si avantajele psihice, o minte sanatoasa, un somn linistit, incredere si putere fizica.

Tot in spiritul dezvoltarii abilitatilor de miscare am inclus in programa noastra si ore de dans. Dansul imbina muzica si miscarea, permitandu-i copilului dumneavoastra sa descopere magia amandurora si sa se dezvolte armonios.

El va invata astfel sa iubeasca muzica, ritmul, miscarea, sa se exprime altfel decat cu ajutorul cuvintelor, sa impartaseasca bucuria lui de a dansa cu alti copii de varste apropiate, in mijlocul carora isi va putea da frau liber propriei personalitati.

Dansul este cea mai buna si placuta metoda de a-i ajuta pe copii sa-si dezvolte aptitudinile, spiritul pentru frumos, gratia si eleganta, precum si comportarea civilizata in societate si respectul pentru celalalt. Totodata, dansul modeleaza caracterul, stimuland disciplina si rabdarea, precum si ambitia si capacitatea de a depune efort pentru obtinerera rezultatelor dorite.

Alegem cu grija programele si coregrafiile dansurilor, acestea fiind concepute pe grupe de varsta.

  • © 2014 Asociatia Sarmas